שגריר פנמה בישראל, מר עזרא כהן, איש חם ורב פעלים, שורשיו נטועים בין המשפחות המפוארות והמיוחסות מבני פרס וירושלים, ומצד האם פאר משפחות סלוניקי וביטולה – מקדוניה, קהילות שסבלו את אימי השואה ושתו את כוס התרעלה הנאצית עד תומה.
השגריר, שההיסטוריה היהודית חיה ופועמת בליבו, ותחושת המשכיות והנצחה מעסיקה אותו רבות בשנים, סייר ב"גנזך קידוש השם", הסכית לדברי ראשי אגפי החינוך, הארכיון וההוצאה לאור וקיבל סקירה מפי ראשי ההנהלה.
שעה של קורת רוח הייתה מנת חלקו עת הקרין ראש אגף הגנאלוגיה, הרב ד"ר יצחק שמואל שפירא, מצגת מיוחדת על קורות בני משפחתו של השגריר ובני הקהילות שבהן חיו ופעלו בני משפחות כהן ורוסו, אבות משפחתו של השגריר.



איש "גנזך קידוש השם" הסופר הרב יעקב רוזנפלד סיפר על התנהגותם הנאצלת של בני קהילת פנמה בשנת 1940, עת אירחו את פליטי גרמניה שהגיעו לפנמה חסרי כול. יהודי פנמה טובי הלב יצאו מגדרם כדי לעזור להם, לארח אותם ולספק להם ביגוד, מזון ומחיה, והימים ימי מלחמה, לאף אחד לא היה אז קל…
בני קהילת פנמה עשו ככל אשר לאל ידם, ואף הצליחו לשחרר את פליטי גרמניה היהודים מתנאי המעצר שחוו עקב הגדרתם כנתיני ארץ אויב, ומהם יתד ופינה ל"קהילת יוצאי גרמניה" בפנמה.
הגב' רחל יוד, יושבת ראש ההנהלה, הציגה מדגם מהעדויות המרגשות של שורדי השואה שסיפרו על גבורת הרוח היהודית ועוצמת האמונה שהחייתה בזמנים הקשים את ליבם של קדושי השואה ושרידיה.
בפני השגריר הוצגו חפצים מהמוזיאון. התרגשות רבה ניכרה על פניו עת זכה למשש תפילין זעירות ששרדו את המחנות. הסיפור המפעים הועבר ע"י המנכ"ל, הרב צבי סקולסקי.
הגב' חנה רוטנברג, מרצה ואשת חינוך, סיפרה על חיי אימה שתחי' ששרדה לבד את השואה, ומתוך הכיליון וההשמדה זכתה לצמוח ולהקים שבט מבורך בכלל ישראל. השגריר נדהם לשמוע שניצולת השואה היא סבתא גאה לחמש מאות צאצאים…
לאחר "טעימה קלה" ממוצגי המוזיאון ומסמכי הארכיון בירך השגריר את צוות ההנהלה ואת נציגי העובדים של אגף החינוך והארכיון, והביע רצונו לשמור על קשר איתן עם המוסד הוותיק שמחדיר את תודעת הגבורה היהודית בקרב קהלים רחבים בארץ ובעולם.